Poziv mladima Sisačke biskupije za Katoličku malonogometnu ligu

Dario 10.09.2019
Ured za pastoral mladih Sisačke biskupije u akademskoj godini 2019./2020., organizira 2. sezonu Katoličke malonogometne lige “brat Bonifacije Pavletić”.

KMNL je projekt koji organizira Hrvatska biskupska konferencija u kojem sudjeluju mnoge (nad)biskupije iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Nakon što svaka pojedina (nad)biskupija odigra svoju sezonu, pobjedničke momčadi igraju „nacionalnu završnicu“ u kojoj se natječu za nacionalnog prvaka. Našu Sisačku biskupiju prošle sezone na nacionalnoj završnici u Varaždinu predstavljala je ekipa župe Sv. Antun Padovanski – Lasinja. Želja nam je da KMNL, kao projekt Ureda za pastoral mladih, bude sastavni dio župnog pastoralnog rada u kojem bi svećenici u svojim župnim zajednicama, preko športa, okupljali mlade igrače i navijače te ih na jedan nov način približili župnoj zajednici i vjerskom životu.

Cilj KMNL je kroz malonogometne aktivnosti, obogaćene kršćanskom porukom ljubavi i vjere u život, okupiti mlade različitih profila i dobi. KMNL organiziranjem sportskih susreta želi ponuditi novu dimenziju sporta oslobođenu nasilja, dopinga i gladijatorstva; poticati lokalnu zajednicu na što bolju komunikaciju među različitim dobnim, socijalnim i kulturološkim skupinama te bolju suradnju u župnim zajednicama; razvijati tjelesnu i duhovnu stranu ljudskog bića, redovitu fizičku aktivnost i evanđeosku poruku ljubavi. KMNL promiče navještaj i život evanđelja s ciljem oblikovanja vlastite slobode, stvaranja mentaliteta civilizacije ljubavi, sakramentalni život, pomirenje, toleranciju, poštovanje, oživljavanje tradicionalnih vrijednosti i dostojanstvo ljudskog života.

Projekt KMNL uz sportske sadržaje, prijavljenim voditeljima i igračima, nudi i duhovne sadržaje poput: duhovnih susreta, koncerte duhovne glazbe, odlazak pobjedničke momčadi na nacionalnu završnicu i dodjela nagrada pobjednicima i najboljim igračima. Za sve novosti i događaje pratite našu web stranicu I facebook stranici: KMNL "brat Bonifacije Pavletić" Sisačka biskupija.

Župne momčadi koje žele sudjelovati u novoj sezoni KMNL trebaju poslati potrebnu dokumentaciju:
- prijaviti župnu momčad do 15. rujna 2019. slanjem ispunjenih i skenirnih prijavnica na e-mail: kmnlsibi@gmail.com . Prijavnicu potrazite na našoj web stranici www.sisak.kmnl.hr !

Župnik je dužan ovjeriti dopis pečatom župe i vlastoručnim potpisom. Na ovaj način garantirate nam kako su momci sa popisa članovi Važe župne zajednice, te kako su prikladni za igranje KMNL.
Kopirati osobnu iskaznicu prijavljenih igrača.
Upoznati igrače s pravilnikom o natjecanju i disciplinskim pravilnikom koji je dostupan na našoj web stranici!
Uplatiti kotizaciju za cijelu sezonu u iznosu od 500,00 kn, na Žiro račun IBAN-a : HR3623400091510918238 , ZA KMNL (ime župe).

Sezona 2019./2020. otvara se sv. Misom, u subotu 05. listopada u 10 sati, u župi Sv. Lovro, u Petrinji.

Voditelj KMNL za Sisakčku biskupiju je vjeročitelj Vlado Sučec.

S poštovanjem!
Katolička malonogometna liga "brat Bonifacije Pavletić" - Sisačka biskupija
Adresa:Trg bana J. Jelačića 9
44000 Sisak
IBAN: HR 3623 4000 9151 0918 238
E-mail: kmnlsibi@gmail.com
Mob. +385 976159545
Prijava
Kontakt
O nama
Dokumenti


Društvene mreže:


KMNL 2019. Svi podaci vlasništvo su KMNL