17. Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata održana u Sisačkoj biskupiji

Dario 12.08.2023
Momčad župe sv. Ilije proroka iz Stolca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobjednik je 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata koja se od 19. do 21. svibnja 2023. godine održala u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini. Organizatori ovog susreta su Ured za mlade HBK, Ured za pastoral mladih Sisačke biskupije i KMNL Sisačke biskupije, a okupilo se 20 momčadi s više od 300 igrača iz Zagrebačke, Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske i Vrhbosanske nadbiskupije, te Varaždinske, Požeške, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske, Trebinjsko-mrkanske i Sisačke biskupije.

Nakon razigravanja po skupinama koje se održalo u subotu 20. svibnja, najbolje dvije ekipe iz svake skupine plasiralo se u četvrtfinale koje je odigrano u nedjelju 21. svibnja u Novoj sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

Mladići iz Stolca u finalu KMNL-a su s 2:1 bili uspješniji od momčadi iz župe Pomoćnice kršćana iz Splita (Kman), a treće mjesto osvojila je momčad iz župe rođenja BDM iz Višnjevca pobijedivši momčad župe Svetih Petra i Pavla iz Osijeka.

Na kraju pobjednički pehar, kao i onaj prijelazni, najboljoj momčadi uručio je sisački biskup Vlado Košić. Čestitavši pobjedničkoj momčadi, ali i svima koji su sudjelovali biskup je poručio kako je ovo jedna dobra inicijativa koja prije svega ima za cilj razvijati zajedništvo među biskupijama i mladim sportašima. Osvrnuvši se na domaćinstvo Sisačke biskupije biskup je rekao kako nakon godina u kojima smo svašta proživjeli želja domaćina je bila uputiti jednu lijepu poruku iz ove biskupije. Na kraju biskup je zahvalio svima koji su bili uključeni u ovu organizaciju Uredu za mlade HBK i Sisačke biskupije, vodstvu KMNL, članovima Marijine legije iz Petrinje kao i gradonačelnicima koji su otvorili vrata svojih dvorana.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i pomoći oko oraganizacije.
Katolička malonogometna liga "brat Bonifacije Pavletić" - Sisačka biskupija
Adresa:Trg bana J. Jelačića 9
44000 Sisak
IBAN: HR 3623 4000 9151 0918 238
E-mail: kmnlsibi@gmail.com
Mob. +385 976159545
Prijava
Kontakt
O nama
Dokumenti


Društvene mreže:


KMNL 2019. Svi podaci vlasništvo su KMNL