KMNL odigrana u Popovači

Dario 25.02.2020
U subotu 22. veljače 2020. održan je četvrti susret Katoličke malonogometne lige "brat Bonifacije Pavletić" Sisačke biskupije. Susret je započeo Svetom Misom u crkvi Sv. Alojzija Gonzage u Popovači koju je predvodio vlč. Ivan Petrović uz koncelebraciju vlč. Krešimira Bulića, dok je vlč. Marijan Štingl mladima bio na raspolaganju za svetu ispovijed. Svetu Misu animirao je župni zbor mladih.

Uslijedilo je odigravanje utakmice 7. i 8. kola KMNL u novoj, lijepoj i prostranoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever u Popovači. Četrnaest odigranih utakmica prošlo je u fer i korektnoj borbi. Vidjeli smo nekoliko dugo iščekivanih derbija lige. Prvi između do sada dvije neporažene ekipe, Župe Voloder i Župe Donja Kupčina. Tribine nikad punije, Voloder pozvao svoje župljane da ih bodre, utakmica nikad bolja i zanimljivija, akcije, driblinzi, kontre, deseterci na kraju uigranija momčad iz Kupčine pobjeđuje. Drugi derbi između Petrinje i Kupčine bio je manje atraktivan, nažalost nije bio pravi derbi jer Petrinja nije bila u punom sastavu tako da su dečki iz Kupčine rutinerski odnijeli pobjedu i zadržali prvo mjesto na ljestvici. Treći derbi kola između Petrinje i Volodera nažalost nije bio očekivano atraktivan jer oslabljena Petrinja nedolaskom glavnih igrača i ozljedom iz prvog svog derbija nije mogla parirati raspoloženom Voloderu koji je imao ponovno veliku podršku s tribina i punu klupu rezervnih igrača. Pri tome treba reći da je Petrinja ipak u prvih 7 minuta pokazala da zna igrati, te da ima vrhunsku individualnu kvalitetu, ali obje vratnice i dva puta prečka te sjajni vratar Volodera nisu dopustili ni pomisao na iznenađenje, tako da je rastrčana ekipa Volodera odnijela pobjedu.
Treba istaknuti teže od očekivanog pobjedu Lasinje protiv Ivanića, prvu pobjedu Gline, te odličnu momčadi H. Kostajnice koja se priključuje vodećima.
Kompletne rezultate pogledajte u rubrici UTAKMICE, a trenutnu tablicu i listu strijelaca u rubrici POREDAK.

Hvala svima na dolasku te fer i korektnoj borbi i ponašanju, posebno Hvala onima koji teže skupe igrače, ali dođu i s 5 igrača, bore se, igraju, druže i svjedoče. To je dobar znak za cijelu ligu!

Par prigodnih riječi upućuje nam voditelj lige Vlado Sučec rekavši:
"Kako kaže jedan sluga Božji da katolički duh raste polako tako s velikom radošću možemo reći da i naša katolička liga raste polako. Što to polako raste pitamo se i nekako nam se nameće ova misao. Raste poštovanje prema nogometu toj prekrasnoj igri koju nam je Bog darovao tako da Ga preko nje možemo svi zajedno slaviti poštujući sve one koje u njoj susrećemo! Čineći tako slušamo Sv. Pavla koji nas sve poziva da rastemo u Gospodinu radujući se svakoj novoj nogometnoj utakmici."

Hvala vlč. Marijanu Štinglu i župi Voloder koja je organizirala i financirala ovaj susret, Gradu Popovači na ustupljenoj dvorani, sudcima Karlu Šašku, Daliboru Potrlaču, Antoniu Jušiću i Tiji Tutić na odličnom suđenju te našim donatorima Jamnici d.d. na osvježavajućim napitcima.
Katolička malonogometna liga "brat Bonifacije Pavletić" - Sisačka biskupija
Adresa:Trg bana J. Jelačića 9
44000 Sisak
IBAN: HR 3623 4000 9151 0918 238
E-mail: kmnlsibi@gmail.com
Mob. +385 976159545
Prijava
Kontakt
O nama
Dokumenti


Društvene mreže:


KMNL 2019. Svi podaci vlasništvo su KMNL